Autoverzekeringen Simuleren En Vergelijken (België) - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Published May 08, 22
7 min read

Verzekeringen Voor Startende Zelfstandigen - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Verzekeringen Rossignol Assurances

Keizer Karellaan 374, 1083 Ganshoren
02 469 15 00
Verzekering Auto

U vervoert te veel mensen in uw voertuig. Of uw passagiers nemen een plaats in die niet voor dit doel is voorzien, zoals de koffer of de caravan. U neemt deel aan een niet-georganiseerde snelheidswedstrijd op de openbare weg. U betaalt uw premies niet. Betaalt u uw premie niet, dan ontvangt u een aangetekende brief van uw verzekeraar.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto, Ba ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.beAutoruitschade Verzekering - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Doet u dat niet, dan worden de waarborgen geschorst en heeft uw verzekeraar een beperkt verhaalsrecht als u een ongeval veroorzaakt. Bij niet-betaling van de premie kan de verzekeraar ook uw contract opzeggen. Na de opzegging hoeft de verzekeraar niet meer te vergoeden. Het slachtoffer krijgt dan een vergoeding van het Gemeenschappelijk Waarborgfonds, dat de uitbetaalde vergoeding volledig van u zal terugeisen.

Grootte van de schadevergoeding U betaalt zelf Tussen 0 en 11. 000 euro De volledige som Meer dan 11. 000 euro 11. 000 euro + de helft van de sommen boven 11. 000 euro (het verhaal bedraagt maximaal 31. 000 euro) .

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto, Ba ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto, Ba ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.beBa-verzekering - Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

De wetgever verplicht je om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) te nemen voor je auto, moto, bestelwagen,... Deze verzekering zal in jouw plaats de betalen als je in fout bent bij een ongeval. Zo is iedereen er zeker van dat wanneer iemand anders een ongeval veroorzaakt hij vergoedt zal worden.

Op dat vlak zijn er dus . Het onderscheid zit vooral in de manier waarop je premie evolueert (bonus-malus of schadevrije jaren) en in mindere mate in de bijkomende dekkingen zoals een vervangwagen of takelen na een ongeval. De BA is een basisverzekering, dus de dekking bij een ongeval is niet uitgebreid.

Volgende tabel geeft een overzicht van het verschil in dekking per verzekering..

Wat Is Een Ba Autoverzekering En Hoeveel Kost Het - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

De autoverzekering die de burgerlijke aansprakelijkheid dekt, is een verplichte verzekering. De verzekeraar BA auto stelt elk slachtoffer van een verkeersongeval schadeloos – met uitzondering van de verantwoordelijke bestuurder – zelfs als het gaat om een voetganger, een passagier, of een fietser die verantwoordelijk is voor een ongeval. De vergoeding dekt lichamelijke en morele schade van derden, alsook schade aan goederen.

Verzekeringen Voor Startende Zelfstandigen - Verzekering Auto - RossignolBxl.beDekt De Verzekering Wel Alle Passagiers? - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Geven we u - bij bijvoorbeeld een volledige omnium - een gratis vervangwagen op het moment dat uw wagen bij een erkend Ethias-hersteller staat. Een perte totale? Dan krijgt u 6 dagen lang een vervangwagen, afhankelijk van de beschikbaarheid in de garage. Wist u trouwens dat wanneer u uw wagen laat herstellen bij een erkend Ethias-hersteller, ze de factuur rechtstreeks naar Ethias sturen? Da’s makkelijk én minder papierwerk voor u.

De verzekeraar neemt dankzij deze waarborg de schadekosten van de tegenpartij voor zijn rekening. Maar het is zeker niet de enige dekking die er is. U kan uw BA-verzekering aanvullen met waarborgen zoals rechtsbijstand, een bestuurdersverzekering of een omnium. Een volledige omnium is interessant als u de kosten aan uw eigen wagen ook wil vergoed zien.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (Ba) Voor - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

We lijsten de voornaamste uitsluitingen voor u op: De schade na een ongeval in fout aan uw eigen voertuig. Wat u wel kan doen om eigen schade te verzekeren: een volledige omniumwaaborg nemen. De schade aan voorwerpen die zich in het verzekerde voertuig bevinden. verzekering auto prijs. Zelfs wanneer ze van iemand anders zijn.

In België is een BA-verzekering auto verplicht voor elk gemotoriseerd voertuig. Althans, als het voertuig zich op de openbare weg begeeft en geregistreerd is bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV). Maakt de auto geen gebruik van de openbare weg, dan vervalt de verplichting een autoverzekering af te sluiten.

Wat Bepaalt De Prijs Van Een Ba Autoverzekering? - Verzekering Auto - RossignolBxl.beAutoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (Ba) - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

De tegenpartij lijdt schade die door jou is veroorzaakt. Voor lichamelijke schade geldt er geen limiet aan de vergoeding; voor materiële schade is de dekking bij wet vastgelegd op minimaal 100 miljoen euro. De eigen schade die je zelf hebt veroorzaakt, is dus niet gedekt bij de BA-verzekering. Waarom is een BA autoverzekering verplicht? De kosten van de schade kunnen enorm oplopen, en kunnen vaak niet door de veroorzaker worden voldaan (omnium verzekering auto).

Dekt De Verzekering Wel Alle Passagiers? - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Bekijk hieronder welke schade wel en niet verzekerd is:aan andere auto’s en/of personendoor lading die van je auto valtveroorzaakt met je aanhangeraan een andere auto van jezelf, Niet verzekerd voor schade:aan je eigen auto, caravan, aanhangerontstaan tijdens het laden en lossenaan jezelf en je eigen spullen je geen (geldig) rijbewijs hebtalcohol- of drugsgebruik, Waarborg BA: wie is gedekt? Welke personen zijn er verzekerd als er schade zou zijn aan iemands auto? Weliswaar ben je als eigenaar van de auto gedekt, maar wat als iemand anders achter het stuur van jouw auto zat? De BA dekt de volgende betrokken personen:eigenaar van de autobestuurderverzekeringnemerinzittenden, Welke waarborgen omvat een autoverzekering BA? Er zijn drie verzekeringen/dekkingen: een, een BA + , een BA+In onderstaand overzicht zie je de waarborgen per verzekering.

Type schade, BABA+mini-omnium, BA+full-omnium, Lichamelijke schade aan derdenxxx, Materiële schade aan derdenxx, Diefstal, brandxx, Ruit/glasbreukxx, Aanrijding dierenxx, Natuur (storm, hagel)xx, Eigen materiële schadex, Wil je ook weten welke dekking het beste bij je past? Simuleer dan in 3 minuten je autoverzekering (je kunt nog fors besparen ook). Wanneer wordt het verhaalsrecht toegepast? Geen of een ongeldig rijbewijs, Opzettelijk ongeval veroorzaken, Opzettelijk verstrekken van onjuiste gegevens bij het afsluiten van het contract, Premie niet betalen, Opzettelijk verzwijgen van het risico.

Dader of medeplichtig zijn aan het misbruik van vertrouwen, oplichting of verduistering, Meer passagiers in de wagen dan toegestaan, of passagiers die niet op een correcte manier plaatsnemen. Het rijverbod of andere beperking niet naleven. Doe de simulatie om te weten welke autoverzekering bij jou past en bespaar tot wel 500 euro, Wil je weten of een BA-autoverzekering voor jou volstaat, of dat je toch een aanvullende dekking nodig hebt? Doe dan nu onze simulatie en bespaar in slechts 3 minuten tot wel 500 euro..

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto, Ba ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

En als ik vandaag van BA autoverzekeraar verander, hoeveel zou het me dan elders kosten ? Je krijgt dan een idee van je huidige contract. Natuurlijk is er niet alleen de prijs die telt, de garanties moeten ook worden vergeleken. Want het aanvragen van een prijsofferte voor een BA auto betekent ook het ontvangen van details over de garanties en diensten die door de verzekeraar worden aangeboden.

Ontvang prijssimulaties voor autoaansprakelijkheidsverzekeringen om u te informeren voordat U KIEST : Wilt u een nieuwe verplichte autoverzekering afsluiten? Als u de markt van aanbiedingen kent, kunt u kiezen met volledige kennis van de feiten, zodat u minder beïnvloedbaar bent. U zult sterker zijn in het onderhandelen over wat bij u past, omdat u beter op de hoogte bent van de aard en inhoud van concurrerende autoverzekeraars.

Je bent op zoek naar de voor jou perfecte autoverzekering. Er zijn twee hoofdvogels: een grote omnium of kleine omnium. Maar alles begint bij de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering. Die moet iedereen nemen als hij of zij de baan op wil. Waar zitten de verschillen precies? En is een BA-verzekering voor jou genoeg? Dat en meer leggen we hieronder uit.

Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Of men het nu een Burgerlijke, Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid, BA-verzekering of zelfs een WA-autoverzekering noemt: het betekent eigenlijk allemaal hetzelfde. Wanneer je met een wagen rondrijdt, kan het gebeuren dat je schade veroorzaakt bij een ander. Wellicht deed je het per ongeluk en lette je even niet goed op. Of het nu een andere auto, een fietser of dat ene paaltje is: je bent dan wel verplicht om de herstelkosten bij de tegenpartij te betalen.

Navigation

Home